Elérhetőségek

Győri Ipartörténeti Alapítvány

Cím: 9021 Győr,
Szent István út 10/a
Telefon:
+3696520274
Fax: +3696520291
E-mail:
ipartortenet@ipartortenet.hu
További információk

ADÓSZÁM: 18984444-1-08

BANKSZÁMLASZÁM: 10300002-10254261-49020017 (MKB BANK)Győri Ipartörténeti Alapítvány


A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2005-ben felhívással fordult Győr város gazdálkodó szervezeteihez, vállalkozásaihoz a még fellelhető ipartörténeti értékek megmentése érdekében. A kutatás és a későbbi közreadás megszervezésére a kamara egy önálló alapítványt hozott létre. A 2005-ben megalakult Győri Ipartörténeti Alapítvány célul tűzte ki, hogy összegyűjtse és bemutassa Győr és vonzáskörzetének ipartörténeti emlékeit.

Magyarország – és ezen belül a szűkebb régió – ipara jelentős változáson ment át. A privatizációt és a globalizáció térhódítását követően eltűnt számos meghatározó iparág és ezzel együtt több patinás nevű iparvállalat is.

Bár az alapítvány legfőbb célja egy tudományos és oktatási célokat egyaránt szolgáló ipartörténeti kiállítás létrehozása, mégis fontosnak tartja, hogy a régióba látogató turisták számára is élményanyagot szolgáltasson egy-egy ipartörténeti emlékhely felkeresése során.

Az ipartortenet.hu honlap úgy állít emléket az iparos múltnak, hogy közben egy különleges sétára invitálja az érdeklődőt. Weblapunk segítségével új szemszögből fedezheti fel Győrt – és fordítva: ha a városban jár, az egyes ipartörténeti épített, vagy akár tárgyi emlékeken, régi gyárépületek környékén megtalálja azokat a QR kódokat, amiket okostelefonjával bescannelve, sétája során informálódhat a látottakról.

Virtuális adatbázisunkat jó szívvel ajánljuk mindazoknak a turistáknak, kutatóknak és helytörténészeknek akik szívesen keresik, kutatják, vagy saját információikkal kiegészítve akár gazdagítják is az épített és tárgyi ipartörténeti emlékeket bemutató adatbázisunkat.


Ön is segíthet!

Amennyiben Ön is rendelkezik ipartörténeti emlékkel (tárgyakkal, fotókkal, dokumentumokkal) és úgy gondolja, hogy azt érdemes lenne közre adni, úgy kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot! Szeretettel várjuk információit, érdekes és hiteles történeteit is.

Kuratórium tagjai:

Miklósy Lajos (Elnök)
Dr. Kardos Károly
Mikóczi Tamás
Nagy György
Radek József
Szabó József
Szilasi Péter Tamás
Török József
Áldozó István
Dr. Honvári János
Mennyeiné Várszegi Judit
Andorka Zsolt

 

 
Vissza az előző oldalra!
Győri Ipartörténeti Alapítvány - Magyar